18.11.2020

Vakgarage Bedeaux 50 jaar lid van BOVAG

Vakgarage Bedeaux 50 jaar lid van BOVAG

Vakgarage Bedeaux in Groessen, viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van account adviseur René Lamers ontving Arthur Bedeaux van Vakgarage Bedeaux een speciaal certificaat.

Vakgarage Bedeaux staat al meer dan een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan’, aldus Han ten Broeke, voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Vakgarage Bedeaux biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij BOVAG.’

 

Historie

De oorsprong van Vakgarage Bedeaux ligt ergens in de eind veertiger jaren, Opa Gerrit Bedeaux sr. had toen als een van de eersten een auto in het dorp, waarmee hij taxi reed. Hij combineerde het taxirijden, met het vervoeren van melk van de boer naar de melkfabriek.

Als de mensen uit het dorp een auto wilden aanschaffen, vroegen ze Gerrit Bedeaux sr. om raad, hij had immers ervaring met het besturen en onderhouden van een automobiel.

Zoon Gerrit Bedeaux jr. begon zijn autobedrijf in de fruitschuur van zijn vader, en al snel nam hij een automonteur in dienst. Spoedig moest er worden uitgekeken naar een grotere bedrijfsruimte.    

Deze is in 1966 gevonden in de vorm van het leegstaande klooster, welke in korte tijd omgebouwd is tot het huidige autobedrijf met 2 bovenwoningen. Via verschillende dealerschappen is het bedrijf sinds 2012 officieel Vakgarage® en hierdoor gecertificeerd om alle merken te leveren, en onderhouden met behoud van de fabrieksgarantie. De huidige eigenaar, Arthur Bedeaux nam in 1992 de zaak van zijn vader over.

 

Lid sinds 1970
BOVAG bestaat zelfs sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.