Veelgestelde vragen aankoopkeuring

Waar kan ik de aankoopkeuring laten uitvoeren?

U kunt de aankoopkeuring bij iedere Vakgarage in Nederland laten uitvoeren, dus op meer dan 285 locaties in Nederland. Klik hier om een Vakgarage bij u in de buurt te zoeken. 

Hoe maak ik een afspraak voor de aankoopkeuring?

U kunt telefonisch of online een afspraak plannen. Indien u online een afspraak wilt inplannen of telefonisch een afspraak wilt maken? Selecteer dan een Vakgarage bij u in de buurt 

Wat kost de aankoopkeuring?

De aankoopkeuring kost tijdelijk € 149,00 (Normaal 199,00). Hiervoor wordt de auto zeer uitgebreid gekeurd en er zijn geen extra of verborgen kosten aan de keuring verbonden. U ontvangt een afschrift van het keuringsrapport en een toelichting hierop. U betaalt achteraf bij de Vakgarage die de keuring heeft uitgevoerd.

Moet ik zelf bij de keuring aanwezig zijn?

Het is vanwege uw veiligheid niet mogelijk om tijdens de keuring in de werkplaats aanwezig te zijn. Wel bent u van harte welkom bij de Vakgarage die de keuring voor u uitvoert en kunt u eventueel aanvullende vragen stellen.

Kan ik alle merken en type auto’s een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Alle merken komen in aanmerking voor een aankoopkeuring.


 

Kan ik een aankoopkeuring ook laten uitvoeren op een afwijkende voertuig?

Hierbij kunt u het beste contact opnemen met een vakgarage bij u in de buurt om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Kan ik een voorbeeld van het keuringsrapport vooraf inzien?

Voor een voorbeeld van het volledige keuringsrapport klik hier. 

Krijg ik een keuringsrapport mee?

Na de keuring ontvangt u een overzichtelijk keuringsrapport. 

Op hoeveel punten wordt de auto gecontroleerd?

De auto wordt op 123 punten gecontroleerd. Alle belangrijke zaken om de staat van de auto te beoordelen worden grondig geïnspecteerd.

Hoe wordt het schadeverleden gecontroleerd?

Indien een auto bij een schadebedrijf wordt hersteld dan wordt dit geadministreerd. Vakgarage controleert op deze manier of de auto een schadeverleden heeft.

Hoe wordt de kilometerhistorie gecontroleerd?

Vakgarage heeft toegang tot de NAP (Nationale Auto Pas) database. Hierin worden door alle garages, kilometerstanden bij het onderhoud, geadministreerd. Op deze manier kan Vakgarage beoordelen of de auto een logische kilometerstand heeft.

Ik heb nog een vraag over de aankoopkeuring, wie kan ik bellen?

Indien u een vraag over de aankoopkeuring heeft kunt u de Vakgarage bellen waar u voornemend bent om de keuring te laten uitvoeren. Zij staan u graag te woord. 

Wie voert de aankoopkeuring uit?

De aankoopkeuring wordt uitgevoerd door een door de RDW (RijksDienst Wegverkeer) gecertificeerde keurmeester. Deze keurmeester is dus uitstekend opgeleid en is gecertificeerd om ieder merk auto te keuren.

Wat is het verschil tussen een aankoopkeuring en een APK keuring?

De APK keuring is een wettelijk verplichte keuring die gericht is op veiligheid en het milieu. De APK is een veel minder uitgebreide keuring en geeft minder inzicht en geen enkele garantie over de technische staat waarin de auto verkeert. De aankoopkeuring is een veel uitgebreidere controle die ook meer tijd in beslag neemt.

Kan ik als verkoper een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Uiteraard. Zowel de koper als de verkoper kan de aankoopkeuring laten uitvoeren. Door als verkoper de aankoopkeuring te laten uitvoeren kunt u uw auto met inzicht en zekerheid over de technische staat verkopen. Dit geeft uw auto direct een meerwaarde en zal daarom waarschijnlijk sneller verkocht worden.

Kan ik een aankoopkeuring op een geïmporteerde auto laten uitvoeren?

Ook geïmporteerde auto’s kunnen aangemeld worden voor een aankoopkeuring. Hiervoor rekenen wij geen meerkosten.

Geeft Vakgarage ook een oordeel over de waarde van de auto na de aankoopkeuring?

De aankoopkeuring geeft u een duidelijk inzicht over de technische staat van de auto. Als onafhankelijke partij geven wij geen waardeoordeel over de vraagprijs van de auto. De prijsonderhandeling is iets tussen u en de verkopende partij.

Kan ik de auto ook gelijk verzekeren?

 Wij bieden u graag de volgende producten aan:

- Vakgarage Autoverzekering

- Vakgarage Pechhulp

- Vakgarage Werkplaatsgarantie